HTML

Wellness diéta

Olvasd el, ha kíváncsi vagy arra: Hogyan kezdtem új életet 40 kiló túlsúllyal? Hogyan lett a tusolásból és a reggeli kávézásból wellness kényeztetés?

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

HTML

Segítség! Nem tudok felöltözni!

2010.06.15. 11:29 :: Bellis

Irigylem azokat a nőket, akiknek csak annyi a problémájuk, hogy minden alkalommal elmondják a gardrób szekrény előtt: „nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék!”. Ezzel szemben nekünk az üzletekben sincs választási lehetőségünk, a ritka alkalmakat kivéve (itt szeretnék ismeretlenül is köszönet mondani annak a néhány kereskedőnek, aki ránk -nagy nőkre- is gondol!).

 

Velem az történt, hogy egy hónappal ezelőtt esküvői meghívót kapott a családom. Nem az anyagiak miatt éreztem kedvetlenséget a hír hallatán.

 

Még napokkal később is letört voltam. Még akkor is, ha az ifjú párt nagyon kedvelem. Egyfolytában a lemondáson járt az eszem. Az ép eszem tudta, hogy lehetetlen. De a szívem azt kívánta, bárcsak ne kellene Megjelenni. Igen, így nagybetűvel. Mert szerintem száz kiló felett képtelenség elvegyülni, felhőtlenül élvezni egy (tágabb)családi összejövetelt. Ahol mindenki elemzi, majd a hozzá közel állóval megvitatja, hogy, nézd a „Jóska felesége, hogy volt képes ebben a ruhában ide állítani...” és a „Kata mennyit felszedett...mikor is találkoztunk utoljára?...”, meg hogy „ez a jóképű unokabátyám mit eszik ezen a nőn?”. Persze ez akkor is megtörténik, amikor egy deka felesleg sincs rajtunk. Mert sajnos általában a nők így szemlélik egymást. Ha nem a kilókkal, akkor a viselkedéssel, életvitellel, a kis táska dizájnjával vannak elfoglalva. Ezért aztán ebbe az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, néhány napot beáldozva, szuggerálom magam: ezeket a piszkálódásokat nem lehet kivédeni, koncentrálj arra, hogy jó kedved legyen! A mosolyt nem vehetik el!”

 

A nagy nap közeledik, így aztán a ruhavásárlást sem lehet tovább halogatni. Nem tudom, hogy más is így van-e vele, de engem zavar néhány dolog:

 

  • Miért olyan kicsi a próbafülke, hogy normálisan a felsőrészbe is képtelenség belebújni anélkül, hogy a leheletvékony gipszkarton falat ki ne ütném?

  • Miért nincs levegő a próbafülkében? Biztosan több ruha fogyna. Így viszont a második ruhadarab után (ha sikerül az izzadt testről lerángatni), pánikszerűen elmenekülök. Mondjuk levegőt venni. Eszembe sem jut még a fizetéssel bajlódni!

  • Egyes helyeken (egyre terjedőbben!) miért nincs a próbafülkében (is) tükör? Ha azt tapasztalom, hogy csak a butik közepén lehet a tükörben illegni-billegni, akkor a ruhát már meg sem próbálom. Imitálok egy telefonhívást aztán pislogva megköszönve a ruhakipakolást kihúzok az üzletből. Soha nem megyek oda vissza! Miért kellene nekem az előnytelen ruhában az eladó és a többi vevő előtt flangálni?

  • Miért számít ritkaságnak egy molett üzletben az 50-es, 52-es ruhaméret? Ezzel szemben tele van az üzlet 40-es ruhákkal! Hogy még itt is azt kelljen érezni, hogy ekkora méret a földön már nem is létezik. Rendben van, hogy ez nem normális, meg, hogy le kell fogyni, de addig legyünk meztelenül?

  • Ha mégis van ekkora méret, akkor azt miért csak a 60 feletti korosztály ízlés-, forma-, és színvilágában készítik? Miért gondolják a készítők, a megrendelők, hogy a 60 feletti korosztály nem szeretne divatosabb lenni? Ugye Sophia Lorenről sem a kerek nyakú, póló fazonú, spriccelt hatású pöttyös, vagy párduc mintás nejlon felső jut eszünkbe? Persze, hogy nem a hasat mutogató topokat kell nagy méretben elkészíteni! De még ilyet is találtam az angoloktól érkező bálák átnézése közben...

  • Aki megtervez és legyártat, majd az üzletébe viszi a 95 E kosaras melltartót spagetti pánttal, annak mi volt a marketing koncepciója? Majdcsak kevesebb lesz tőle a gravitáció?

 

 

A harmadik üzletbeli csalódás után jobban átgondoltam a terveimet és eldöntöttem: Jöhet a kozmetikus, fodrász, manikűr, pedikűr. Meglepem magam egy szép táskával. És pont jó lesz a tavalyi ruhám, amit a lányom keresztelőjére szereztem be. Akkor valamivel nagyobb szerencsével jártam :)

 

6 komment

Címkék: tükör melltartó próbafülke ruhaméret

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnessdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr752083123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

owyn · http://griefofthousandnights.blog.hu/ 2010.06.25. 12:07:26

Nekem is volt ilyen kalandom nem olyan régen, de végül sikerült egy normálisabb szoknyát beszereznem a Marks&Spencerben (bár nehéz volt kiturkálni a rémesen öreg fazonok közül egy fiatalosabbat). Viszont nemcsak 50-es ruhák nincsenek, 44-es is csak elvétve akad. Szóval minden a lefogyásra inspirál :-D

Bellis 2010.06.28. 19:44:10

@owyn: Igen, engem is a ruhatárnál száll meg az elszántság :)

owyn · http://griefofthousandnights.blog.hu/ 2010.06.28. 21:16:08

@Bellis: arról nem is beszélve, hogy tele a szekrény szuper jó 38-as ruhákkal. Csak kicsit félek, hogy nem fogok már beléjük férni....(ma depis hangulatom van, eh... :-)

movaja · http://keresztelo.blog.hu 2010.07.26. 10:51:14

Szia! Örülök a blogodnak:) Én is hasonló paraméterekkel rendelkezem.:( Terveben van a nagy fogyás, csak még szoptatok... Szeptemberre remélem abbahagyja a fiatalúr és akkor én is belevágok... Majd jövök erőt meríteni tőled:)
A ruhavásárlás: én már rég feladtam, hogy itthon jó ruhát találjak, már csak Angliából vásárolok magamnak... érdekes módon ott szuper ruhák vannak elfogadható áron.

Bellis 2010.08.04. 09:06:32

@movaja: És a ruhákért elutazol vagy van ennek egy kényelmesebb formája is? Nagyon érdekelne egy frappáns megoldás erre!

movaja · http://keresztelo.blog.hu 2010.08.05. 12:12:12

@Bellis: Fő a kényelem:) interneten bonyolítom az egészet és a postás vagy a futár házhoz hozza:)Bár szívesen elutaznék érte, pláne mikor a nagy salesek vannak, de úgy már kicsit drága lenne...
süti beállítások módosítása