Csak olyan étel"költemények" jöhetnek számításba, amit annyi idő alatt elő tudok készíteni és megfőzni ill. sütőbe tenni, amíg a 20 hónapos kislányom elkanalazza a 2 deci főzelékét. Ha kiborítja a drága, akkor nagyon kell kapkodnom magam, mert a saját ebédemen kívül, neki is kell készítenem egy újat...
Ha rosszabb napja van, akkor kanalazni sem hajlandó. Ebben az esetben az etetőszék átváltozik kézimunka műhellyé: jöhetnek a régi újságok tépkedni, rajzolni, hajtogatni. Ha az újság már miszlikben a padlón, akkor jöhet egy érdekes konyhai edény, vagy eszköz, amin dobolni is lehet... A ritmus segít nekem, hogy hamar-hamar befejezzem a főzést!
Minden "recept"-em a blogban 4 adagban készül. Két adagot a párom eszik vacsorára (Istenem! Egy deka felesleg sincs rajta!), a másik két adag az enyém. Egy ebéd, egy vacsora. Hogy éppen melyik adag az ebéd vagy a vacsora, az attól függ, hogy mikor tudok főzni. Játszótér előtt vagy után :) Semmiképpen nem szeretnék a gasztronómiában elmerülni, a blogban csak dokumentálni szeretném az eseményeket.
Sült cukkini és virsli
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 4 ek olíva olaj
- só, bors
- 8 db virsli
2 cukkinit megmosok, a végeit levágom, hosszában négy részre vágom, majd fél centis szeletekre darabolom. A serpenyőbe olíva olajat öntök, felmelegítem, ebbe teszem a megsózott cukkinit. Ha megpuhult, akkor egy kis borsot őrölök rá. Ha elkészült, tálba átteszem és ugyanebben a serpenyőben kisütöm a bevagdalt virslit.
Jó étvágyat!